0

Besplatna isporuka na teritoriji cele Srbije

Rutina nege kože

Bilo da uživate u jednostavnoj rutini u jednom koraku ili u razrađenoj rutini od 10 koraka, postoji mnogo načina da poboljšate zdravlje i negu vaše kože. Napravili smo jednostavan vodič za sve tipove kože kako bismo poboljšali vašu rutinu nege kože tokom cele godine u 5 lakih koraka…

ZA POČETAK…

Čišćenje lica je presudno za održavanje zdravog izgleda kože.

Bilo da koristite sapun, micelarnu vodu, maramice za šminku, vreme je da nadogradite svoju rutinu nege kože.

Čišćenje kože odgovarajućim sredstvom za čišćenje koje odgovara vašem tipu kože i problemima je suštinski korak da pripremite kožu za predstojeći dan, a noću da omogućite vašoj koži da se regeneriše.

Održavanje vaše kože čistom sprečava loš uticaj životne sredine, nastajanje začepljenih pora koje dovode do akni, a može čak pomoći i u sprečavanju pojave bora.

ZAŠTITITE KOŽU ANTIOKSIDANSIMA

Koža je prva linija odbrane našeg organizma od negativnog uticaja spoljašnje sredine.

Svakodnevno smo izloženi oštećenju slobodnih radikala i zagađivačima. Slobodni radikali su nestabilni molekuli koji oštećuju ćelije kože i nastaju izlaganjem UV zračenju, konzumiranjem cigareta i zagađivanjem vazduha. Oni razgrađuju kolagen naše kože i dovode do preranog starenja, upale i hiperpigmentacije. Uključivanjem antioksidanata u svoju svakodnevnu rutinu nege kože, možete zaštititi svoju kožu dok se oni preokreću i sprečiti oštećenje slobodnih radikala.

HIDRIRAJTE VAŠU KOŽU

Hidratacija je ključna kada je u pitanju meka i gipka koža. Bez odgovarajuće hidratacije, koža može izgledati suva i može imati izraženije linije i bore. Hidratacija vaše kože je neophodna za sva godišnja doba, dan i noć. Unošenjem dovoljne količine vode u vaš organizam, kao i dodavanjem hijaluronske kiseline vašoj rutini nege kože pomoći ćete hidriranju vaše kože kako biste stvorili zdrav sjaj.

UVEDITE PILING

Uklanjanjem mrtvih ćelija kože koje se nakupljaju svakodnevno, stvarate zdravu, glatku epidermu koja omogućava drugim proizvodima da se efikasnije apsorbuju. Dok uključujete piling u svoju rutinu nege kože, nemojte preterati. U početku budite nežni da ne biste ugrozili barijeru vaše kože. Počnite sa procesom pilinga jednom nedeljno, a zatim ga povećajte na 2 do 3 puta nedeljno. I zato je neophodno da pronađete piling koji odgovara vašem tipu kože pri rešavanju problema koje imate.

DODAJTE SERUM U SVOJU RUTINU

Da li je vaša rutina nege kože previše jednostavna? Ako trenutno ne ciljate na neke specifične probleme kože, možda biste želeli da uvedete serum u svoju rutinu. Bez obzira da li želite da ciljate tamne mrlje, bore, hiperpigmentaciju itd., serum je odličan način da dobijete koncentrisaniju dozu sastojka koji odgovara vašem tipu kože.